Perunkirjoitukset

Palkkio perunkirjoituksen toimittamisesta määräytyy seuraavasti (hinnat sisältävät arvonlisäveron):

300 €, jos perinnönjättäjä oli naimaton ja
  • pesässä on korkeintaan neljä osakasta
  • pesän varallisuus käsittää ainoastaan tavanomaisen koti-irtaimiston ja pankkitalletuksia
380 €, jos perinnönjättäjä oli kuollessaan avioliitossa ja
  • avioliitto oli perinnönjättäjän ensimmäinen
  • pesässä on korkeintaan neljä osakasta
  • pesän varallisuus käsittää tavanomaisen koti-irtaimiston lisäksi vain pankkitalletuksia ja mahdollisen asunto-osakkeen
Muissa tilanteissa palkkio määräytyy työmäärän mukaan. Tavallisesti työmäärä arvioidaan ja sitova palkkio sovitaan alkupalaverissa, mutta voit myös pyytää tarjouksen joko yhteydenottolomakkeella tai tarjouspyyntölomakkeella tai varata alkupalaverin puhelimitse (0405195138).

Useissa tapauksissa LEAGOn veloittamat palkkiot ovat jääneet alle 500 euron.  Alkupalaveri on maksuton. Tiedustelu ja kysyminen eivät maksa mitään eikä puhelinsoitoista veloiteta.  

Perukirjan perusteeksi tarvittavan tiedon hankinnasta mahdollisesti LEAGOlle syntyvät kulut (virkatodistukset, isännöitsijäntodistukset, lainhuutotodistukset yms.) veloitetaan erikseen, kolmannen osapuolen LEAGOlle toimittaman laskun mukaan.

Täysin varattomissa ja ylivelkaisissa pesissä voi kääntyä oikeusaputoimiston puoleen, jolloin perunkirjoituksen toimittaminen voi olla hakijalle osittain tai kokonaan maksuton.

LEAGOn pääasialliset toimialueet ovat pääkaupunkiseutu ja Lappeenranta. Etänä sähköisen allekirjoituksen avulla perunkirjoitus on mahdollista järjestää myös muualle Suomeen. Lappeenrannassa olen tavoitettavissa joka toinen viikko. Tarkemmat ajat saat tietää ottamalla minuun yhteyttä.